0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerdere reacties

30-04-2016
Vandaag een heerlijke middag bij Pluk&Plenty gehad. Pluk&Plenty is een fantastische plek waar je alle hectiek van deze wereld even los kan laten. Beschut in het bos zodat elk streepje zon als zomer voelt. En over het weer hadden we zeker geen klagen; het zonnetje liet zich regelmatig zien. Wies heeft ons vandaag iets over kruiden en eetbare planten geleerd. Natuurlijk bleef het niet alleen bij theorie. Het was grappig om iedereen met paardenbloemen in zijn mond te zien. We gingen er bijna van hinniken, maar wist je dat paardenbloemen heel gezond zijn en je nieren ontgiften ? Na deze eerste voorzichtige stap gingen we een stap verder. Brandnetels eten! Brandnetels kennen we van het branderige gevoel als je de plant aanraakt en ze zijn daarom weinig geliefd. Hoe spannend is het dan om een brandnetel met blote handen te plukken en de bladeren te eten ? Wies heeft ons geleerd hoe we dat veilig kunnen doen maar een uitdaging bleef het. Zevenblad smaakt prima in salades. Duizendblad is een vrouwvriendelijke plant, wij weten nu waarom. Van smeerwortel mag je niet te veel eten en de boterbloem kan je beter laten staan want die maakt je maag ziek.
De middag werd afgesloten met een zelfgemaakte soep van eetbare planten, klaargemaakt in de heksenketel boven het houtvuur. Een gezonde soep dat samen met het versgebakken brood een smaakvolle maaltijd bleek. De groep was zo enthousiast dat Wies ons in de zomer – als de natuur andere ‘delicatessen’ te bieden heeft – weer een middag meeneemt in de natuur.

Deborah Eikelenboom

31-08-2013
Gisterenavond genoten van ‘Proeve van het Land’. Echte, pure en goede smaken in een echte, pure en goede omgeving. Het kan dus nog, of misschien wel weer: “De juiste compositie” weten te creëren.
Een verademing in vele opzichten.
Zeer, zeer goed initiatief!
Hettie Beunis

11-08-2013
Afgelopen zaterdag genoten van een welverzorgde lunch bij pluk en plenty en geleide meditatie verzorgd door alice vermeulen. Heerlijke plek voor o.a. Meditatie: koesterend. Alles even verzorgd, vriendelijk ontvangst.
Groetjes Eefke

09-04-2013
Vandaag 9-04-2013 met 46 personen van wandelclub kbo Reeshof na een wandeling op de rechterheide ,op de koffie geweest bij pluk en planty ,in een woord geweldig als ik alle reacties
hier neer zou moeten zetten ,ben ik vanavond nog bezig ,hier komen wij zeker terug,
Thomas en Tom namens allen hardstikke bedankt .,en tot de volgende keer

groetjes kbo Reeshof

14-12-2012
Vandaag eerst bij de pleiade affiche gelezen over jullie pluktuin, vervolgens bij de deur uit gaan matthijs tegen het lijf gelopen, die me verteld over zijn “bezetting” van de imme en het gebruik van de pluktuin, om vervolgens bij de ekoplaza door klaartje nog eens aan de pluktuin te worden herinnerd. Ik ben geprikkeld om in het nieuwe jaar aan te komen fietsen en een kopje thee te komen drinken.
Groetjes Eefke
Eefke Castelijns

27-11-2012
Een onderhoudende en inspirerende Pluk & Plenty FB.
Cor van Drongelen

21-09-2012
14 september was een bijzondere avond. Na een gastvrij onthaal, een sfeervol gedekte tafel, een maaltijd waar je de vitamientjes proeft en een bediening waar je “U” tegen zegt is het nauwelijks te geloven dat de Kok is weggebleven. Aan het hele team, dank je wel en tot ziens,
Nell Bijvelt

16-09-2012
Zo romantisch om met vrienden te tafelen, met je voeten op het zachte gras, dravende paardjes in een weitje verderop, hoge bomen als visuele omsluiting en vers gerooide aardappeltjes op je bord. En de late zomerzon zakt traag de schemerende bosjes in…
Karin

27-08-2012
Een lange tafel sfeervol gedekt naast het perenboompje, de wind door de bomen, Hollandse wolkenluchten en terwijl ik een smakelijk hap neem van wat zojuist een paar meter verderop uit de aarde ontsproot hoor ik rechts van me een paard galopperen en recht voor me rent een haas door de wei! Aan tafel met mensen die je allemaal nóg weer eens wil ontmoeten…..een magische avond. Dankjewel!!
Pauline en Henk

26-08-2012
Wat een decor om samen te genieten van heerlijk echt eten! Veldbloemen op een mooi gedekte tafel, ontvangst met een amuse, op de achtergrond de aardbeitjes en de bonen in de grond. Eten in de pluktuin: dichtbij de natuur, eten van het land. En dan ontstaat mede daardoor een sfeer aan tafel waardoor mensen elkaar echt ontmoeten. Voor mij een bijzonder mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar! Groetjes Mieke
Mieke Schonkeren

26-08-2012
Op zaterdag 25 augustus waren wij te gast bij de eerste ‘Restaurant op het Land’. Voor mij was het een bijzonder (h)eerlijke ervaring. Wat een prachtige plek, fijne mensen, goede sfeer en heerlijk eten. Een mooi initiatief, wij komen graag nog eens terug om van het land en de sfeer te proeven! Hartelijke groet, Debby.
Debby Radstake